Yazın cilt bakımı yaparken en sık düşülen hatalar!

Yaz Aylarında Cilt Sağlığınızı Koruyun

Dermatolog Dr. Merve Oflaz Gider, yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarına ve çevresel faktörlerin bu sorunlardaki rolüne dikkat çekti.

Dr. Oflaz, güneşin ultraviyole ışınlarının yaz aylarında en yoğun seviyede olduğunu belirterek, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemine vurgu yaptı. Güneşin ciltteki olumsuz etkilerine karşı en iyi savunmanın doğru güneş kremi kullanımı olduğunu söyleyen Dr. Oflaz, güneş kremi seçerken yüksek koruma faktörü (SPF 30 ve üzeri) ve geniş spektrumlu olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş kremi uygulamasının güneşe çıkmadan en az 20-30 dakika önce yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Oflaz, güneşin en yoğun olduğu saatlerde direkt güneş ışığından kaçınılması ve gölge alanlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Oflaz ayrıca, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekeleri, akne alevlenmeleri, cilt kuruluğu gibi sorunlara yönelik kişiye özel çözümlerin önemini vurguladı. Cilt tipine uygun bakımın yanı sıra profesyonel uygulamaların da sorunların önlenmesinde ve tedavisinde büyük rol oynadığını belirtti.

Güneşe uzun süre maruz kalmanın açık tenli bireylerde kalıcı güneş lekelerine neden olabileceğine değinen Dr. Oflaz, güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için yıl boyunca düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini söyledi. Oluşmuş güneş lekeleri için medikal estetik uygulamaların düşünülebileceğini belirtti.

Dr. Merve Oflaz Gider, yaz aylarında cilt sağlığını korumanın kişiye özel bir sağlık yönetimi anlayışını benimsemekle mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Uzman bir hekim tarafından yapılan detaylı cilt analizinin ardından belirlenen kişiye özel uygulamaların, cilt sorunlarına yönelik etkili çözümler sunduğunu ve sürdürülebilir sağlık için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Related Posts

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.

Doç. Dr. Özdemir: Obezitede kalp hastalıkları kaçınılmaz

“Alınan bir 5 kilonun diz kireçlenmesini artırma oranı 3 katına kadar çıkıyor. Bu nedenle sadece 5 kilo deyip geçmemek lazım”

Azı kararsızlık, fazlası kibir! Sağlıklı bir özgüven geliştirmek mümkün mü?

“Özgüven bir kas gibidir, ne kadar çalıştırırsanız, o kadar güçlenir!” diyen Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, özgüveni geliştirecek önerilerde bulundu.