Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Mersin’de Örtü Altı Domates Hasadı Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Mersin’de, kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte örtü altı domates hasadı hız kazandı. Kent genelinde yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde domates hasadı yapılırken, bu üretimin yaklaşık %25’i örtü altında gerçekleşiyor. Ağustos ve Eylül aylarında fideleri toprakla buluşturulan domateslerin son hasatlarına yaklaşılırken, baharla birlikte açık tarlalara dikimler başlıyor ve örtü altındaki hasatlar genellikle Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanıyor.

Silifke ilçesinde de örtü altında yetiştirilen domateslerin hasadı devam ediyor. Kilosu 22 ile 25 lira arasında alıcı bulan domatesler, kaliteleriyle de tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Örtü altı domates üretimi yapan Musa Ünüvar, yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında fideleri dikmeye başladık. Nisan sonu veya Mayıs’ın ilk haftasına kadar hasadımız sürecek. Toplamda 1,5 dönümde 15 ton civarında rekolte elde edeceğiz” dedi.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar ise bin 500 dekarlık bölümün örtü altında domates üretimi yapıldığını belirtirken, Nisan ayına kadar toplamda 22 bin 500 ton hasat beklediklerini ifade etti. Ayrıca açık tarlalarda da üretimin başlayacağını ve yaklaşık 8 bin dekarlık alandan 107 bin ton domates beklediklerini söyleyen Kaynar, “22 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla yurtiçi pazarlara ürün gönderiyoruz. Silifke olarak salkım domates üretimine ağırlık verdik. Renk ve kalite anlamında oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

Kaynar, yaklaşık 5 bin ailenin domates üretimiyle meşgul olduğunu ve binlerce kişinin de ekimden hasat aşamasına kadar çalışarak aile bütçelerine katkı sağladığını vurguladı.

Related Posts

Yeni konut kampanyası geliyor! Ev alma hayali kuranlar dikkat: İşte detaylar…

Ev alma hayali kuranları heyecanlandıran yeni sosyal konut projesi için ilk açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tüm Türkiye’de büyük bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Peki şartları ne olacak? Hangi gruplar öncelikli olacak? Başvuru için bir gelir sınırlaması olacak mı? Ödemeler nasıl olacak? İşte beklentiler… 

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir