Bafra Ovası’nda karpuz ve kavun ekimi gecikmeli başladı

Bafra Ovasında Karpuz ve Kavun Ekimi Devam Ediyor

Kızılırmak Nehri’nin taşıdığı alüvyonlarla zenginleşen Bafra Ovası’nda, bu yıl resmi rakamlara göre 10 bin dekar alana karpuz, 8 bin dekar alana kavun ekimi gerçekleştirilecek. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, 2025 yılının tarım sektörü için zorlu bir süreç olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl ovada karpuz ve kavun ekiminin yapıldığı 10 bin dekarlık alana dikkat çeken Tosuner, “Dönüm başına karpuzda 7 bin kilogram, kavunda ise 4 bin 500 kilogram gibi verimler elde ettik. Çiftçilerimiz, geçen seneki hasattan oldukça memnundu. Ancak bu yıl hava koşulları beklenmedik şekilde değişti. Aşırı soğuklar ve yağışlar tarımsal faaliyetlerde gecikmelere neden oldu. Su baskınları yaşandı. 2025 yılı ekimleri hala devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Doğal ve Organik Üretim

Tosuner, Bafra Ovası’nda yetişen ürünlerin kalitesine dikkat çekerek, “Kavun ve karpuzumuz çok kaliteli ve lezzetli. Herkes marketten alıp gönül rahatlığıyla tüketebilir. Özellikle çiftçilerimiz organik yöntemleri tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında yaşanan doğal afet, bu yılki üretimi olumsuz etkileyecek. Tahminlerimize göre üretimde en az %30’luk bir düşüş yaşanacak. Bu sebeple birçok çiftçi çeltik ekimine yöneliyor.” diyen Tosuner, çiftçilerin alternatif ürünlere yöneldiğini vurguladı.

Şeyhören Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Muzaffer Zengin, nisan ayının sonuna doğru karpuz ve kavun ekimine başladıklarını belirterek, “Elli dönüm ekim yaptık, 50 dönüm daha yapacağız. Temmuzun ilk haftasında hasadımızı yapmayı planlıyoruz. Bu yılın hasadının tüm çiftçilerimize bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Related Posts

3 çocuklu kadınlara KPSS’siz memuriyet hakkı; teklif komisyonda

3 çocuklu kadınlara KPSS’siz memuriyet hakkı; teklif komisyonda

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

Tarımda 22 yıl sonra ilk kez bu yapılıyor: “Nihayet”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 22 yıldır yapılmayan genel tarım sayımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gürer, nihayet resmi adımların atıldığını belirterek, 1955’te yürürlüğe giren ve her 10 yılda bir yapılması öngörülen tarım …

Nektarinin tanesi 18 TL’den satılıyor: Emekli yurttaşlar isyan etti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yurttaşlar hayat pahalılığından dert yandı. Bir tane nektarinin 18 liradan satılmasına tepki gösteren vatandaş, “Bir tane nektarin alamam, yiyemem. Çileğin kilosu 100 lira yiyemeyiz, bakıp geçiyorum” dedi.

Küresel ticaret savaşı nedeniyle 25 bin sanayi istihdamı risk altında

Allianz Trade araştırması, küresel gümrük vergisi anlaşmazlığında bir anlaşmaya varılamaması halinde Çin’in, Avrupa pazarlarını giderek daha fazla hedef alacağını ve Almanya’da 25 bine kadar sanayi işi kaybedileceğini ortaya koydu.

Akaryakıt tabelalarında son durum: Benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıt tabelalarında son durum: Benzin, motorin ve LPG fiyatları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir